13.6.17

ŠKOLABORATORIJA 001: RADIONICA #2

Pišu: bibliotekarke Jasmina Radovanović i Nataša Kitanoska sa timom đaka

U sredu 7. juna 2017. održan je drugi sastanak tima Škograd u našoj biblioteci. Cilj okupljanja bio je da svi učestvujemo u planiranju Letnje škole pod nazivom Školaboratorija 001 koja će biti organizovana od 20. do 27. juna u dvorištu naše škole.

Foto: Peđa Milić
Đaci šestog i sedmog razreda koji su u timu aktivno su učestvovali u smišljanju aktivnosti koje će se realizovati u Letnjoj školi. Oni će ujedno biti i mentorke i mentori grupa koje će se formirati prema afinitetima dece (dramska grupa, muzička, plesna, novinarska, filmska, grupa kreativnog pisanja, grupa za organizovanje večernjih aktivnosti i sl.). Radionice će se održavati od 9 do14h. Uveče će biti organizovane projekcije filmova i drugih zabavnih aktivnosti koje osmislimo.

Foto: Jelena Joksimović
U Školaboratoriju 001 mogu da se prijave sva deca Ledina.  Ona je namenjena deci i ima cilj da promišljamo ideju škole te da kreativno ispričamo priče o školi i njenom menjanju kroz vreme tako što ćemo u komšiluku, dvorištu škole, pa i na svakoj ulici istraživati šta za sve nas, naše roditelje, bake i deke znači škola.

P.S. Školaboratoriju 002 očekujemo sledećeg leta, 2018 godine kada će, zajedno sa decom, studenti/kinje i profesionalci/ke dizajnirati ideju nove škole.

No comments:

Post a Comment