24.6.17

ŠKOLABORATORIJA 001: DAN 3

Piše: Anja Petrović


Foto: David Stanley
Još jedno sunčano jutro na Ledinama i još jednom nas deca spremno čekaju u školskom dvorištu, u društvu nama novih drugara i drugarica. Prepričavaju nam novosti uz obavezno pitanje: "Šta ćemo danas da radimo?!"


Foto: Anja Petrović
Dan smo počeli razgibavanjem uz zvuke gitare i pokrete talasa. Tako sveže razbuđeni okupili smo se na našim paletama i napravili raspored dana. Tema dana: himna škole! Pričali smo o tome šta je himna i šta ona znači za nas, u kojim prilikama je slušamo i izvodimo, šta u njoj slavimo.

Pomislili smo kako bi bilo lepo da naša škola ima himnu i došli na ideju da je napravimo!


Foto: David Stanley
Pošto smo zajedno zaključili da je himna pesma o nečemu što volimo i slavimo, za početak smo pričali o tome šta najviše volimo u školi i zbog čega je ona posebna. Pomenuli smo druženje i simpattije, direktorku i učiteljice, domara, veliki odmor... Zapisivali smo svoje misli na papiriće i prosledili ih pripovedaŠKoj grupi koja je od njih tkala tekst naše himne. Za to vreme, ŠKoreografi i ŠKoreografkinje osmišljavali su i uvežbavali ritam nove himne i zagrevali glasne žice za njeno pevanje. MajŠKorice i majŠKori pripremali su scenografiju za izvedbu himne za komšije, a dramŠKa grupa je foto-aparatima i kamerama pratila ostale i tako pripremala materijal za film o Školaboratoriji.

Foto: Predrag Milić
Na kraju dana na sveže kreiranoj sceni jedni drugima smo predstavili ono što smo u grupama osmislili. Nastavićemo da razvijamo našu scenu, tekst, ritam, muziku i film tokom letnje škole, ali i u narednim mesecima. Radujemo se našoj prvoj himni - hej, našoj prvoj himni!

Foto: Predrag Milić

No comments:

Post a Comment