5.6.17

ZAMISLITE LETNJU ŠKOLU!

01. jun 2017. Četvrtak uveče


Pise: Sanja Milić

Sledeći korak na putu razvoja ideje o novoj školi, bio je u pravcu prezentovanja ŠKOGRADA na beogradskoj ‘Crowdfunding’ konvenciji (BCC) u trajanju od 3 minuta. Najavljivanjem predstojece ‘crowdfunding’ kampanje namerili smo da osvojimo novu podršku i uspostavimo saradnju sa institucijama i organizacijama iz regiona.             
Čitava ideja trebalo je da rečju i slikom bude jasna i efektna i onima koji se sa njom prvi put susreću. Na svu našu sreću, grupi se pridružio David, koji se bavi filmom, i koji hoće, može, a ima i kome da pomogne. S tim saznanjem svima je bilo mnogo lakše. Podelili smo se u dve grupe. I dok je jedna “pakovala” video materijal na unapred pripremljen tekst (koji je Anja pozlatila), druga grupa se bavila promišljanjem Letnje škole na Ledinama, 20 – 27. juna 2017. Cilj ove Letnje škole bio bi da se povežemo, izgradimo tim a onda i da osvestimo samu ideju škole, njenih elemenata, zadataka, aktivnosti… kako bi svi koji se time bave mogli da dožive i iznesu Novu školu.

Rok za slanje materijala za BCC bio je do ponoći! Bilo je napeto, radno, uzbudljivo. U svakoj glavi je moglo da se čuje zujanje, a prostor je postao školaboratorija!
A onda, kad je sve bilo gotovo imali smo internu prezentaciju onoga što smo napravili!

Bilo je fenomenalno! Anjin glas, dikcija, priča koju prate fotografije i daju joj intenzitet, video...
I sve to u 3 minuta!
Sledeće okupljanje – sledeće sedmice.

No comments:

Post a Comment