22.6.17

ŠKOLABORATORIJA 001: DAN 1


Piše: Jelena Joksimović

Foto: David Stanley
Jutro 20. juna, sa raznih krajeva Beograda skupljano se na Ledinama, nosimo danima pripreman materijal i idemo u dvorište OŠ "Vlada Obradović Kameni". Osoblje škole nas ljubazno sreće, raspremamo se, prva djeca dolaze. Svirali smo i prije nego što smo se upoznali.. a kad smo se upoznavali nismo ni slutili kako će neke ajkule, sunca, ekologije, srca, ajvari, oči, avioni, ekrani i još desetak čudnih bića da nam istog dana postanu prijatelji.


Foto: David Stanley
Kako je vrijeme odmicalo sve više djece nam se pridruživalo. Neki su čuli ritam koji pravimo škockama, neki su vidjeli našu zastavu - veliki crveni balon, a neki su naprosto osjetili da u školskom dvorištu rastu ideje. Svraćali su nam i tate, bake, tetke.. a zamalo smo udarili i avion balonom!

Foto: David Stanley
Foto: David Stanley
Napisali smo naša pravila škigre po kojima nema pogrešnih odgovora, oficijelni pozdrav je "škol" i svi smo dobronamjerni prema sebi i drugima. To da znate ako nam se pridružujete. Onda smo kako je Hamdija rekao "stvarali umetnost" i na najprije ošmirglanim paletama iscrtali naše snove i razmišljanja o školi, druženju i tako uopšte o škosmosu. Uveče smo to i svima pokazali na otvaranju u 19h. Nikome još nije jasno šta to sve mi tu radimo.. ali svima je jasno koliko je škobro..




No comments:

Post a Comment