23.6.17

ŠKOLABORATORIJA 001: DAN 2

Piše: Predrag Milić


Foto: David Stanley
Drugog dana Školaboratorije 001 bili smo iznenadjeni već okupljenom decom koja su došla duplo brojnija nego prvog dana. "Stari" članovi su nestrpljivo čekali da predstave svoje drugare, braću i sestre a ti "novi" su stidljivo pitali gde mogu da dobiju bedz. Nakon što smo se jedni drugima ponovo predstavili dobro smo razmrdali naša tela i vijuge. U dan nas je kroz bajku uvela specijalna gošća Hana Gadomski. Otkrivajući likove iz bajki stvarali smo jedan novi ŠK jezik, pun pokreta, zvukova i mimike. Naša kolektivna mašta provela nas je od ŠK parka do bajkovite šume pune trolova, džinova, vila, veštica i vukova. Naučili smo kakvim sve veštinama sveta bajki možemo da unapredimo našu školu i naše naselje. Od trolova smo učili da bi svakoj školi dobro došao predmet o zaštiti prirode, od džinova smo učili predmet Snaga, od vila predmet Pomoći u nevolji, od veštica predmet Lekovito bilje, a od vukova predmet o timskom radu. Shvatili smo da je igranje pravo učenje, i zato je shvatamo vrlo ozbiljno.

U drugom delu dana podelili smo se u četiri grupe: ŠKoregrafska, DramŠKa, PripovedaŠKa i MajstorŠKa. Jedni su svirali, pevali i igrali, drugi glumili i snimali, treći otkrivali i stvarali priče o drugima, a četvrti pravili planove za novu letnju scenu škole i novi "dress code" škole.

Na kraju dana jedni drugima smo prikazali rezultate rada i otišli na popodnevni odmor puni ideja da o njima sanjamo.

Poseban doživljaj dana bio je večernji odlazak na Kolarac gde su naši talentovani svirači imali priliku da čuju, vide i pričaju sa vrhunskim umetnicima koji su obećali da će nas posetiti na Ledinama. Jedva čekamo!

Foto: Anja Petrović

No comments:

Post a Comment